Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Purjolöksplättar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De här purjolöksplättarna är smått beroendeframkallande och värmer ända in i själen. De får en härlig sötma från löken som passar väldigt bra med en något kryddig sås som t.ex. Ajvar relish.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Hacka purjolökarna och den gula löken hyfsat fint. Fräs i olivoljan tills den blir mjuk och lätt genomskinlig. Strö över finhackad persilja och ta sedan stekpannan från plattan. Låt svalna något.
  2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke. Vispa ner mjölken och det smälta smöret. Rör till sist ner lökblandningen.
  3. Hetta upp en stekpanna och klicka sedan ut små plättar. Stek dem gyllenbruna på båda sidor och servera dem med ajvar, matyoghurt och en matig sallad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.