Denna goda galette med frisk päronsmak passar utmärkt som dessert efter en lättare måltid. Servera gärna galetten med smaksatt crème fraiche eller grädde.
Instruktioner
- Börja med bottnen. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman matfett, mjöl och socker, gärna i en matberedare.
- Tillsätt äggulan. Arbeta snabbt samman allt till en deg. Linda in degen i plastfolie. Låt degen vila i kylen cirka 15 minuter.
- Gör fyllningen. Skala och kärna ur päronen. Skiva dem tunt. Pensla päronskivorna med citronsaften.
- Kavla ut degen till en rundel, ca 25 cm i diameter, direkt på en bakpappersklädd plåt.
- Vik upp en kant runt om degen, ca 2 cm bred. Tryck med en gaffel runt degen så att det blir ett fint mönster.
- Fördela päronskivorna ovanpå degen. Strö över råsockret.
- Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt den svalna på galler.
- Gör garneringen. Smält gelén i en kastrull på svag värme. Pensla med den smälta gelén. Servera genast.
Publicerat den
13 augusti 2009
Skriv kommentar