Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pärongalette

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Denna goda galette med frisk päronsmak passar utmärkt som dessert efter en lättare måltid. Servera gärna galetten med smaksatt crème fraiche eller grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnen. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman matfett, mjöl och socker, gärna i en matberedare.
  2. Tillsätt äggulan. Arbeta snabbt samman allt till en deg. Linda in degen i plastfolie. Låt degen vila i kylen cirka 15 minuter.
  3. Gör fyllningen. Skala och kärna ur päronen. Skiva dem tunt. Pensla päronskivorna med citronsaften.
  4. Kavla ut degen till en rundel, ca 25 cm i diameter, direkt på en bakpappersklädd plåt.
  5. Vik upp en kant runt om degen, ca 2 cm bred. Tryck med en gaffel runt degen så att det blir ett fint mönster.
  6. Fördela päronskivorna ovanpå degen. Strö över råsockret.
  7. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt den svalna på galler.
  8. Gör garneringen. Smält gelén i en kastrull på svag värme. Pensla med den smälta gelén. Servera genast.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.