Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronkaka, kanel- och ingefärsdoftande

(2 kommentarer)  
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Lättgjord men jättegod! Inget bakpulver i smeten - dvs lite saftigare!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva päronen tunt. Lägg dem ev i vatten medan du gör smeten - så mörknar de inte. Vispa ägg och socker. Rör ned mjölet. Häll ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Garnera med päronskivorna, ganska tätt. Dofta över ingefära och kanel efter tycke och smak. Ringla över margarin - tag hyvlat margarin om du inte har flytande. Strö sist över pärlsocker, hackad mandel och solrosfrön.
  2. Grädda i 200 grader, ca 20 min, mitt i ugnen. Tag ut när kakan fått fin färg. Servera gärna ljummen. Det behövs ingen vaniljsås, glass eller grädde - god ändå.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • kekke46 14 augusti 2011

    Hade päron som jag måste göra någt av, då hittatde jag ditt recept. Pefekt att göra i långpannan. Smakar helt under bart. Blir en 5 från mig. Kommer att göra den igen. Tack för receptet :)

  • PingelaC 17 september 2013

    Vilken supergod kaka! Exakt 20 minuter i ugnen var perfekt tid för en stor långpanna. Jag vispade ägg och socker pösigt innan jag tog i mjölet och kakan blev hög och fin.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.