Instruktioner
Börja med citronmoussen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter. Riv citrusfrukterna och pressa ut saften. Skilj äggvitor och äggulor åt. Vispa äggvitorna till hårt skum i en skål. Vispa äggulor och socker i en annan. Vispa grädden och vänd ner den i ägguleblandningen tillsammans med saft och skal från citrusfrukterna. Rör även ner kesellan. Krama ur vattnet på gelatinbladen och smält dem på svag värme. Blanda ner gelatinet i äggblandningen. Vänd ner äggvitan och häll upp moussen i portionsglas. Ställ kallt att stelna. Vispa grädden till den vita moussen. Dela chokladen i rutor och smält chokladen i vattenbad på svag värme eller i mikrovågsugnen ca 1 minut. Blanda smält choklad, grädde och äggulor. Klicka ut eller spritsa ut chokladmoussen över citronmoussen och ställ kallt. Garnera moussen med godisägg eller riven mörk choklad och citronmeliss.
hur mycket grädde i chokladmoussen?