Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Perfekt som efterrätt på påskafton.

Ingredienser

Instruktioner

Börja med citronmoussen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter. Riv citrusfrukterna och pressa ut saften. Skilj äggvitor och äggulor åt. Vispa äggvitorna till hårt skum i en skål. Vispa äggulor och socker i en annan. Vispa grädden och vänd ner den i ägguleblandningen tillsammans med saft och skal från citrusfrukterna. Rör även ner kesellan. Krama ur vattnet på gelatinbladen och smält dem på svag värme. Blanda ner gelatinet i äggblandningen. Vänd ner äggvitan och häll upp moussen i portionsglas. Ställ kallt att stelna. Vispa grädden till den vita moussen. Dela chokladen i rutor och smält chokladen i vattenbad på svag värme eller i mikrovågsugnen ca 1 minut. Blanda smält choklad, grädde och äggulor. Klicka ut eller spritsa ut chokladmoussen över citronmoussen och ställ kallt. Garnera moussen med godisägg eller riven mörk choklad och citronmeliss.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • cc_sweden 21 mars 2010

    hur mycket grädde i chokladmoussen?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.