Italiensk-svensk pizza ;-)
Instruktioner
- Ugn 225°C.
- Deg:
Smula jästen i en bunke. Häll över vattnet som skall vara 37°C (fingervarmt). Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt och nästan allt mjöl och arbeta ihop till en deg.
- Arbeta degen smidig några minuter. Låt degen jäsa ½ -1 tim. Dela degen i 2 eller 8 bitar och kavla ut dem till runda bottnar. Lägg på plåtar med bakpapper.
- Pålägg:
Bred Kesella tunt på pizzorna men lämna 1 1/2 cm bred kant runt om.
- Blanda tomatsås med salladskryddan och fördela den över Kesellan.
- Skär korven i 1/2 cm skivor, dela dem om du gör små pizzor. Lägg dem på pizzan.
- Ansa och skiva champinjoner och paprika. Fördela dem runt om på pizzan. Smula över osten.
- Grädda i ugn 225°C, de stora pizzorna tar ca 15 min och de små 7 - 10 min.
- Lägg på några blad ruccolasallad vid servering.
Publicerat den
25 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar