Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Quattro Faluioni

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Italiensk-svensk pizza ;-)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225°C.
  2. Deg: Smula jästen i en bunke. Häll över vattnet som skall vara 37°C (fingervarmt). Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt och nästan allt mjöl och arbeta ihop till en deg.
  3. Arbeta degen smidig några minuter. Låt degen jäsa ½ -1 tim. Dela degen i 2 eller 8 bitar och kavla ut dem till runda bottnar. Lägg på plåtar med bakpapper.
  4. Pålägg: Bred Kesella tunt på pizzorna men lämna 1 1/2 cm bred kant runt om.
  5. Blanda tomatsås med salladskryddan och fördela den över Kesellan.
  6. Skär korven i 1/2 cm skivor, dela dem om du gör små pizzor. Lägg dem på pizzan.
  7. Ansa och skiva champinjoner och paprika. Fördela dem runt om på pizzan. Smula över osten.
  8. Grädda i ugn 225°C, de stora pizzorna tar ca 15 min och de små 7 - 10 min.
  9. Lägg på några blad ruccolasallad vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.