Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Quiche lorraine, fransk ost och skinkpaj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Om du byter ut skinkan mot räkor och musslor kallas pajen "Quiche maritime" Med gravad lax blir den "Quiche suédoise" Byt grädden mot mjölk och gör din egen pajdeg med Kesella så blir pajen smalare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Gör pajdegen enligt anvisning på förpackningen. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, cirka 24 cm i diameter eller i 2–3 mindre formar.
  3. Nagga med en gaffel och låt vila i kylen 30 min.
  4. Dela skinkskivorna i små bitar. Vispa ihop ägg, grädde, senap, salt och peppar. Blanda i persiljan.
  5. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 min.
  6. Lägg skinkan i pajskalet. Strö över osten. Häll över äggsmeten. Grädda på nedersta falsen i ugnen tills smeten stannat och fått fin färg, 30–40 min.
  7. Servera med sallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • peter123 9 maj 2009

    Gud vad gott de va...

  • fahannan 7 oktober 2012

    Jättegott! La till purjo i botten av pajen, mmm!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.