Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Quiche lorraine (fransk ostpaj)

 
Quiche lorraine (fransk ostpaj) Quiche lorraine (fransk ostpaj) Quiche lorraine (fransk ostpaj)
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Den här pajen är en favorit här hemma och är ett återkommande inslag i matutbudet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman mjöl och smör. Tillsätt vattnet och jobba snabbt ihop till en deg. Låt gärna vila kallt 1/2 timma.
  2. Kavla eller tryck ut degen i en ugnsfast form. Grädda skalet ca 15 minuter i 200 g.
  3. Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt osten, skinkan och kryddorna. Häll smeten i pajskalet.
  4. Grädda ca 25 minuter i 200 g till äggstanningen stelnat och fått fin färg. Passa så den inte är inne för länge. (Då kan äggstanningen vattna sig)
  5. Njut pajen med en blandad sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.