Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Quiche lorraine med pesto

 
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

Om du gillar pesto är denna ostpaj väl värd att pröva. Du kan servera en tonnatosås till, men det är inte nödvändigt alls. Jag serverar den alltid som den är, den är så saftig och god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda alla ingredienser till pajdegen och knåda ihop en smidig deg. Kavla ut pajdegen på ett mjölat bakbord och klä in en springform med degen, nagga. Förgrädda skalet så det får lite färg.
  3. Skiva löken och fräs den glansig i smör. Blanda skinkan, löken, osten och peston. Häll fyllningen i pajformen.
  4. Vispa ihop äggen och mjölken och smaksätt med salt och peppar. Häll äggstanningen i pajformen och låt den sippra ner ordentligt i fyllningen. Baka quichen i ugnen i ca 1 1/2 timme.
  5. Tonnatosås: Vispa ihop äggulorna med senapen och balsamvinägern. Häll på oljan i en tunn stråle under kraftig vispning med elvisp. Rör ner sardellerna, kaprisen, tonfisken samt citronsaften. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Bjud en sallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.