Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Quiche med rökt kalkonbröst och pepparrot

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En god paj är ett bra komplement till kräftorna på buffé bordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och salt i en matberedare, tillsätt det kalla smöret i små kuber. Mixa ihop till en smulig massa eller använd fingertopparna. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en form som mäter ca 26 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt stå i kylen i 1 timme. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och pepparrot till fyllningen. Fördela kalkonbröst och ost i pajskalet. Häll över äggstanningen.
  4. Sätt in pajen i mitten av ugnen och sänk värmen till 175 grader. Grädda pajen tills fyllningen har stannat och den har fin färg i ca 1 timme. Låt svalna något före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.