En god paj är ett bra komplement till kräftorna på buffé bordet.
Instruktioner
- Blanda mjöl och salt i en matberedare, tillsätt det kalla smöret i små kuber. Mixa ihop till en smulig massa eller använd fingertopparna. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en form som mäter ca 26 cm i diameter.
Nagga bottnen med en gaffel. Låt stå i kylen i 1 timme.
Sätt ugnen på 200 grader.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter.
- Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och pepparrot till fyllningen. Fördela kalkonbröst och ost i pajskalet.
Häll över äggstanningen.
- Sätt in pajen i mitten av ugnen och sänk värmen till 175 grader. Grädda pajen tills fyllningen har stannat och den har fin färg i ca 1 timme.
Låt svalna något före servering.
Publicerat den
29 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar