En fördel med quicher är att de ofta också är mycket goda kalla. Bra på picknicken eller på buffébordet.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200º.
Hacka samman mjöl och smör. Använd gärna matberedare. Lägg hacket i en skål. Häll över vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
- Kavla ut degen på mjölat bakbord. Klä en springform, ca 25 cm i diameter. Kläm folieremsor runt kanterna. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter. Ta bort folieremsorna. Finhacka lök och vitlök. Tärna skinkan. Låt kronärtskockshjärtanen rinna av väl. Skär dem sedan i kvartar.
- Stek de bägge löksorterna mjuka i oljan på medelvärme. Sprid ut löken i botten på pajskalet. Fördela skinkan och kronärtskockshjärtanen över löken. Strö över persiljan.
- Vispa ihop ägg, grädde, salt och nymald svartpeppar. Häll äggstanningen i pajen. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter eller tills fyllningen stannat.
- Pajen är god både varm och när den har svalnat helt.
Publicerat den
9 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar