Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Quiche med skinka och kronärtskockshjärtan

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En fördel med quicher är att de ofta också är mycket goda kalla. Bra på picknicken eller på buffébordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º. Hacka samman mjöl och smör. Använd gärna matberedare. Lägg hacket i en skål. Häll över vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Kavla ut degen på mjölat bakbord. Klä en springform, ca 25 cm i diameter. Kläm folieremsor runt kanterna. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter. Ta bort folieremsorna. Finhacka lök och vitlök. Tärna skinkan. Låt kronärtskockshjärtanen rinna av väl. Skär dem sedan i kvartar.
  3. Stek de bägge löksorterna mjuka i oljan på medelvärme. Sprid ut löken i botten på pajskalet. Fördela skinkan och kronärtskockshjärtanen över löken. Strö över persiljan.
  4. Vispa ihop ägg, grädde, salt och nymald svartpeppar. Häll äggstanningen i pajen. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter eller tills fyllningen stannat.
  5. Pajen är god både varm och när den har svalnat helt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.