Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Quinoa med anisdoftande ragu på svamp och linser

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här grytan är ett exempel på hur asiatiska ingredienser förstärker europeiska smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken grovt. Stek den mjuk och lätt gyllene i olivolja tillsammans med anis och svartpeppar. Låt det ta tid.
  2. Finhacka apelsinskalet. Rör ner apelsinskal, pressa ner vitlöksklyftan och stek i ytterligare 15 sekunder. Rör ner tomatpurén och stek i någon minut tills den skiftat färg en smula.
  3. Rör ner vatten, miso och vin. Lägg ner den torkade shiitaken. Låt puttra på låg värme utan lock minst 20 minuter, gärna längre. Smaka av med peppar och kanske en skvätt vin till.
  4. Vänd ner linserna i tomatsåsen och låt puttra några minuter. Skär svampen i munsbitar. Fiska upp shiitaken, skär bort den sega stjälken. Finhacka hatten.
  5. Stek svampen hastigt i smör tills den är gyllenbrun och mjuk men har spänsten kvar. Blanda ner ragun och servera bums på en bädd fluffig quinoa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.