Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Quinoasallad med rostade rödbetor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag älskar matiga sallader och den här är något alldeles extra med sin härliga färg som nästan lyser- Rödbetor gillar att samsas med syrliga saker som äpple och citron, testa!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Sätt ugnen på 200 grader. Skala rödbetorna och skär dem i mindre bitar. Blanda med lite olivolja på en plåt och rosta dem i ugnen i 20 minuter eller tills de är mjuka.
  2. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem i kallt vatten. Hacka rödlöken och oliverna. Skär paprikan och äpplet i små tärningar. Blanda nu quinoa, rödbetor, kikärter, rödlök, oliver, äpple, paprika, finhackad persilja och pumpafrön på ett stort fat. Blanda ihop citronsaft, olivolja, salt och peppar. Ringla över salladen och servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.