Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkfyllt franskbröd

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En mycket god rätt, perfekt till fredagsmyset!

Ingredienser

Instruktioner

Finhacka rödlök och purjolök. Hacka de kokta äggen och laxen. Rör ihop gräddfil, majonnäs, cayennepeppar och chilisås. Blanda i räkor, lax, lök, purjolök, ägg och finklippt dill. Skär av ett lock från franskbrödet och gröp ur innehållet. Det ska bara vara ytterkanterna och botten kvar. Blanda bordsmargarin, pressad vitlök och persiljan. Bred ut inne i brödet. Lägg i fyllningen och lägg ostskivor över. Gratinera i 225* ca 20 minuter. Servera med sallad och en god dressing. Kan med fördel även ätas kall och kan förberedas på morgonen.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • helda9 3 april 2009

    Riktigt god, tack för receptet

  • Lennart_58 30 september 2009

    Mackornas macka, godis godis en fempoängare.

  • pelinax 24 augusti 2011

    Jättegod. Den ska vi göra fler gånger.

  • Tinjep 20 januari 2013

    Jättegott!

  • Gul13 2 september 2014

    Jättegott. Tack för receptet. Gjorde faktiskt som en smörgåstårta då jag inte hittade något bra bröd som inte var färdigskivat. Fyllningen räckte gott och väl till 4 rostbrödsskivor på längden och tre lager.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.