Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Röd currykyckling och cashewsås i pitabröd

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Perfekt som en lunch eller som något gott en helgkväll.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med cashewsåsen. Finhacka nötterna i en matberedare. Häll nötterna och övriga såsingredienser i en kastrull hetta långsamt upp dem till sjudning. Låt sjuda 4-5 minuter under ständig omrörning tills såsen är tjock och glansig.
  2. Rör ner kycklingköttet i currypastan. Trä upp bitarna på 4 metallspett.
  3. Hetta upp en smörgåsgrill och lägg i spetten och kläm ihop och grilla 5-6 minuter, tills köttet är genomstekt. Ta bort från värmen och låt köttet vila.
  4. När köttet är tillräckligt svalt för att hanteras, ta av köttet från spetten och fördela det i de halverade pitabröden. Torka ur grillen och rosta de fyllda bröden i 1-2 minuter, tills de är frasiga och kycklingen varm. Halvera bröden och garnera med korianderblad.
  5. Servera genast de varma bröden med den varma cashewsåsen bredvid i portionskålar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.