Saftigt kött med underbart gott tillbehör. Perfekt även som buffé.
Instruktioner
- Skiva färskpotatisen tunt och lägg dem i kallt vatten.
- Koka upp 2 liter välsaltat vatten. Häll av vattnet från potatisskivorna och koka 3-5 minuter, tills de är nästan färdigkokta. Häll av kokvattnet.
Lägg ut skivorna, gärna på en plåt, och låt svalna.
- Mortla stjärnanis, vitlök, svartpeppar, spiskummin och chiliflakes eller sambal oelek till en grov massa. Gnid in biffen med blandningen.
- Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet runt om, salta efteråt.
- Koka upp rödvin, buljong, ingefära, salt och honung.
- Lägg i köttet och sänk värmen. Låt sjuda under lock tills köttet fått en innertemperatur på 58 grader, ca 20 minuter.
- Ta upp köttet och låt buljongen svalna i kylskåp.
Lägg tillbaka biffen i den kalla buljongen och ställ i kylskåp över natten.
- Skiva biffraden i tunna skivor.
- Stek brödtärningarna hastigt i olivolja och krydda med flingsalt.
- Vispa ihop olivolja, senap, honung och vinäger.
Smaka av med salt och peppar.
- Blanda potatis, dressing, tunt strimlad silverlök, örter och grönt precis innan servering i en skål.
Lägg upp på fat och strö över blommot och krutonger. Servera med köttet.
Publicerat den
16 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar