Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödvinskokt biffrad med blommig potatissallad

 
Skriv ut

Saftigt kött med underbart gott tillbehör. Perfekt även som buffé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva färskpotatisen tunt och lägg dem i kallt vatten.
  2. Koka upp 2 liter välsaltat vatten. Häll av vattnet från potatisskivorna och koka 3-5 minuter, tills de är nästan färdigkokta. Häll av kokvattnet. Lägg ut skivorna, gärna på en plåt, och låt svalna.
  3. Mortla stjärnanis, vitlök, svartpeppar, spiskummin och chiliflakes eller sambal oelek till en grov massa. Gnid in biffen med blandningen.
  4. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet runt om, salta efteråt.
  5. Koka upp rödvin, buljong, ingefära, salt och honung.
  6. Lägg i köttet och sänk värmen. Låt sjuda under lock tills köttet fått en innertemperatur på 58 grader, ca 20 minuter.
  7. Ta upp köttet och låt buljongen svalna i kylskåp. Lägg tillbaka biffen i den kalla buljongen och ställ i kylskåp över natten.
  8. Skiva biffraden i tunna skivor.
  9. Stek brödtärningarna hastigt i olivolja och krydda med flingsalt.
  10. Vispa ihop olivolja, senap, honung och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  11. Blanda potatis, dressing, tunt strimlad silverlök, örter och grönt precis innan servering i en skål. Lägg upp på fat och strö över blommot och krutonger. Servera med köttet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.