Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödvinsmarinerad grytstek

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Kräver en del planering men blir i gengäld mört och mustigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg köttet i ett djupt kärl. Skär grönsakerna i mindre bitar och bryn dem i smör. Lägg dem varma över köttet. Tillsätt några kvistar persilja och, alla kryddor och slå över vinet och konjaken. Om marinaden inte täcker köttet måste steken vändas då och då. Förvaras övertäckt med plastfolie i minst 12 timmar.
  2. Ta upp köttet och bryn på alla sidor. Tillsätt de marinerade grönsakerna, 2 dl av marinaden och 2 buljongtärningar. Sänk värmen och låt köttet småkoka i 25-30 min för rostbiffskaraktär. Vill man ha det genomstekt kokas köttet den dubbla tiden, kanske tom något längre. Tillsätt i så fall mer marinad. Ta upp steken och håll den varm.
  3. Sila skyn och gör såsen genom att fräsa mjöl och och smör. Späd med skyn till lagom tjocklek,. Ta även en del av marinaden om det behövs. Smaka av.
  4. De marinerade grönsakerna har gjort sitt och kastas bort. Fräs smålökar tillsammans med morotsslantar och bjud till. Kokt potatis och en sallad fullbordar skapelsen!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.