Kräver en del planering men blir i gengäld mört och mustigt.
Instruktioner
- Lägg köttet i ett djupt kärl. Skär grönsakerna i mindre bitar och bryn dem i smör.
Lägg dem varma över köttet.
Tillsätt några kvistar persilja och, alla kryddor och slå över vinet och konjaken.
Om marinaden inte täcker köttet måste steken vändas då och då.
Förvaras övertäckt med plastfolie i minst 12 timmar.
- Ta upp köttet och bryn på alla sidor.
Tillsätt de marinerade grönsakerna, 2 dl av marinaden och 2 buljongtärningar.
Sänk värmen och låt köttet småkoka i 25-30 min för rostbiffskaraktär.
Vill man ha det genomstekt kokas köttet den dubbla tiden, kanske tom något längre. Tillsätt i så fall mer marinad.
Ta upp steken och håll den varm.
- Sila skyn och gör såsen genom att fräsa mjöl och och smör.
Späd med skyn till lagom tjocklek,.
Ta även en del av marinaden om det behövs. Smaka av.
- De marinerade grönsakerna har gjort sitt och kastas bort. Fräs smålökar tillsammans med morotsslantar och bjud till.
Kokt potatis och en sallad fullbordar skapelsen!
Publicerat den
24 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar