Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räk- och laxbomb med wasabismak

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Nordiska smaker möter japansk wasabi i denna goda smörgåstårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skink- och räkfyllning: Skala och hacka äggen grovt och skär skinkan i små tärningar. Skala och hacka räkorna grovt. Blanda ägg, skinka, räkor, riven västerbottensost, gräddfil, salt och peppar i en bunke.
  2. Lax- och wasabiröra: Skär laxen i små bitar och blanda den med wasabipasta, olja, finhackad dill och sojabönor i en skål.
  3. Kantskär brödskivorna. Lägg dem kant i kant och skär dem så att det blir fyra stora rundlar som mäter 25 cm i diameter. Använd gärna en tallrik som mall.
  4. Lägg en rundel av bröd på en bricka. Täck med hälften av skink- och räkfyllningen. Lägg på ytterligare ett lager bröd och bred på lax- och wasabiröran. Täck med ett lager bröd och bred på resten av skink- och räkfyllningen. Avsluta med ett lager brödskivor.
  5. Garnering: Blanda citronskal och gräddfil i en skål och bred det ovanpå och runtom smörgåstårtan. Skala räkorna till garneringen. Garnera med gravad lax längs med sidorna och räkorna ovanpå.
  6. Skär bort det grova på sparrisen. Skär sparrisen i bitar och förväll dem i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Låt den svalna något.
  7. Fördela sparris och sojabönor ovanpå smörgåstårtan. Skär citronen i halva skivor och lägg dem ovanpå.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.