Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räk- och laxröra

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Detta är en smaskig räk- och gravad laxröra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär den gravade laxen i smala bitar. Hacka purjolöken (jag rekommenderar ungefär ½ purjolök). Skär de kokta äggen i små bitar. Skär osten i små kuber (välj själv hur mycket ost du önskar ha i din röra). Hacka dillen.
  2. Blanda crème fraiche och majonnäs, och lägg därefter i de hackade och skurna ingredienserna samt räkorna.
  3. Gör gärna denna röran dagen innan du ska servera den, eftersom den hinner "gotta" till sig över natten.
  4. Servera denna röra till buffé/julbord, bakad potatis, pasta, baguette, toast Skagen etc.
  5. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • evaullabritt 1 januari 2015

    Gjorde misstaget att ta kallrökt lax i stället för gravad. Laxen dominerade smaken för mycket, borde ha tagit gravad eller kanske varmrökt. Bortsett från denna malör så blev röran god. Vi åt den som förrätt på en skiva LCHF-bröd. Detta är för övrigt ett utmärkt LCHF-recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.