Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räk- och laxsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En otroligt god soppa som man nästan kan äta hur mycket som helst utav.

Ingredienser

Instruktioner

1. Fräs de finstrimlade grönsakerna någon minut i lite smör i en kastrull utan att de tar färg. 2. Ta upp grönsakerna och tillsätt vin, buljong, schalottenlök och citron i kastrullen. 3. Koka upp och sjud tills drygt hälften av vätskan återstår. 4. Rör ner crème fraiche och koka ytterligare ca 1 minut. 5. Smaka av, kanske behövs det lite mer peppar eller pressad citron. 6. Lägg ner laxen, lägg på locket, sänk värmen och sjud fisken försiktigt i ca 3 minuter. 7. Fisken ska gärna ha lite rå kärna kvar. 8. Blanda ner grönsakerna och räkor i soppan. 9. Strö över gräslök och persilja. 10. Servera med ett gott brytbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.