Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räk och fiskgryta

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god fiskgryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fisken i 2-3 cm stora tärningar. Blanda med limejuice och salt. Skala och skiva lök och vitlök tunt. Kärna ur och finhacka chilifrukten.
  2. Fräs grönsakerna på svag värme i olivolja. Tillsätt krossade tomater, fiskfond, persilja och koriander. Låt sjuda i ca 10 min. Häll i kokosmjölk och vatten. Låt koka upp.
  3. Sänk värmen, lägg i fisken och sjud i 6-7 minuter. Vänd ner räkorna och låt dem bli varma. Strimla och strö över salladslöken. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera grytan med ris och het chilisås

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Maahl 2 januari 2009

    Uppgifter från Buffe 2/2005 - 610 kcal per person. Jag ska prova den här grytan, den låter god.

  • luckynumber11 28 januari 2012

    Supergod!! Tack för receptet!

  • hillan66 3 oktober 2012

    Jätte god och fräsch gryta! En favorit! :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.