Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räksoppa barato

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Har ni haft räkafton? Släng inte skalen utan gör en god, billig soppa och servera den med ett par oststänger. barato = billig på spanska, döpte därför soppan till barato.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs räkskalen i olja.
  2. Tillsätt de finskurna grönsakerna, blanda väl och tillsätt tomatpurén och paprikapulvret.
  3. Fräs och fyll på med vitvinet, vatten och fiskbuljong så att det precis täcker räkskalen.
  4. Koka i ca 18 minuter och sila bort skalen.
  5. Gör en bottenredning av smöret och mjölet, fyll på med räkfonden.
  6. Låt koka i ca 10 minuter, sila gärna soppan igen.
  7. Tillsätt grädden och konjaken, smaksätt med salt och lite cayennepeppar, avrunda med lite kallt smör.
  8. Servera soppan gärna glaserad med vispad grädde och några räkstjärtar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Gillsan 7 juli 2008

    Jättegod

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.