Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkans Kladdkaka

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Detta recept kommer från restaurang Räkan i Göteborg. Min son arbetade som kock på Räkan, då fick jag detta recept, på en mycket omtyckt kladdkaka,så nu delar jag med mig av receptet

Ingredienser

Instruktioner

  1. ugn:175 grader
  2. Smörj och bröa en rund form med avtagbar kant. Smält smör och choklad,gärna i vattenbad,låt svalna. Blanda i äggulorna,saften av apelsinen och det rivna skalet.Tillsätt florsocker och mjöl,blanda väl. Vispa äggvitan till hård skum,vänd äggvitorna försiktigt i smeten.Grädda i 175 grader i ca.25-35 min , den skallvara lite dallrig på mitten.Låt kallna, strö ev.lite florsocker på.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.