Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkbullar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Festliga smördegsskålar med varm räkstuvning. Har precis smakat min test av rätten, mycket gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader.
  2. Ta med ett runt mått ut 8 rundlar med diameter 8 cm. Tryck ut en ring med diameter 5 cm i mitten på 4 av rundlarna. Lägg de 4 ringarna på de 4 hela plattorna. Lägg de små rundlarna bredvid.
  3. Pensla med uppvispat ägg och lägg på bakpappersklädd plåt. Grädda i ca 10 minuter.
  4. Smält matfettet i en tjockbottnad kastrull, pudra över mjölet och späd med matlagningsgrädden. Låt koka 3-5 minuter. Krydda med salt och peppar och smaka av med citronsaft. Rör i räkorna och dillen.
  5. Lägg räkfyllningen i "smördegsskålarna", stick ner locket och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.