En god räkcocktail som passar till förrätt
Instruktioner
- Skala räkorna. Färdigskalade är blekare både i färg och smak än dem man skalar själv.
- Dela och gröp avokadoköttet ur skalen, så helt som möjligt. Klyfta avokadohalvorna och droppa på citronsaft.
- Skölj och skaka vattnet av salladsbladen, strimla eller riv dem.
- Sås:
Vispa grädden till mjukt skum. Blanda med majonnäs och ketchup.
- Smaka av med oyster- eller worcestersås, (eventuellt konjak), salt, peppar och paprika.
- Montera:
Bottna fyra rymliga serveringsglas med sallad, varva räkor och avokado.
- Skeda sås över.
- Garnera varje portion med citronklyfta, en hel räka och fältsallad och/eller dill
- Servera genast med tunna toastskivor vid sidan om.
- Lycka till! Smaklig måltid.
Publicerat den
16 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hejsan min vän.... Hade din räckcocktail med len sås nu i helgen. Och den var jätte god...mycket omtyckt av alla...ger dig högsta poäng för ett jätte fint recept... Kram Eva-Lena..
hej. gjorde denna räkcocktail, gästerna njöt och smackade. godkänd!
Gottt men lite för mycket ketchup för min smak, ska prova minska mängden lite nästa gång.
jag serverade detta som förrätt på Nyårsafton. Jag lade till en röd paprika och kräftstjärtar i min. Supergott och uppskattat av alla! Den kommer vi göra igen!
Förätt på nyårsafton, kanongod....blev en favorit .