Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Mums! Jag brukar byta ut lite av mjölken och fyller upp med grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnsomelett: Koka mjölk, låt svalna något. Rör ut mjölet i lite av mjölken. Vispa samman äggen, lite av vetemjölsredningen och sedan resten av mjölken, salt och peppar, blanda väl. Häll smeten i en ugnssäker form ca 18 cm i diameter. Grädda i 200 grader i mitten av ugnen i ca 20 min eller tills omeletten fått en guldgul färg och stelnat.
  2. Fyllning: Smält matfettet i kastrull. Rör ner mjölet, späd med vatten (eller fiskbuljong) och grädde. Koka stuvningen 3-5 min. Smaksätt med salt och peppar. Tillsätt räkor. Låt allt bli varmt, klipp ner dillen eller persiljan. Häll stuvningen över ugnsomeletten låt stå en liten stund och sen är det bara att hugga in! Glöm inte dina favorit grönsaker!
  3. Smaklig Måltid!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bjuranna 10 november 2011

    Smakrikt och gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.