- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Mums! Jag brukar byta ut lite av mjölken och fyller upp med grädde.
Instruktioner
- Ugnsomelett:
Koka mjölk, låt svalna något. Rör ut mjölet i lite av mjölken. Vispa samman äggen, lite av vetemjölsredningen och sedan resten av mjölken, salt och peppar, blanda väl. Häll smeten i en ugnssäker form ca 18 cm i diameter. Grädda i 200 grader i mitten av ugnen i ca 20 min eller tills omeletten fått en guldgul färg och stelnat.
- Fyllning:
Smält matfettet i kastrull. Rör ner mjölet, späd med vatten (eller fiskbuljong) och grädde. Koka stuvningen 3-5 min. Smaksätt med salt och peppar. Tillsätt räkor. Låt allt bli varmt, klipp ner dillen eller persiljan. Häll stuvningen över ugnsomeletten låt stå en liten stund och sen är det bara att hugga in! Glöm inte dina favorit grönsaker!
- Smaklig Måltid!
Publicerat den
30 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Smakrikt och gott!