Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Suveränt gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en ugnsfast form med lite smör. Skiva tomaterna och lägg i botten av den.
  2. Strimla purjolök och lägg över tomaterna. Rulla ihop rödspätta eller skär torskfilén i 3 cm stora kuber och lägg dessa i formen ovanpå tomater och purjolök. Strö över räkorna.
  3. Värm fraiche och blanda ner räkost och finklippt dill. Häll detta över fisken. Strö till sist över riven ost.
  4. Gratinera i 225° varm ugn i ca 30 minuter.
  5. Servera med kokt potatis och en citronklyfta samt en dillvippa.

Liknande recept

Kommentarer (13)

  • fiaflickan 22 april 2009

    Superenkelt och jättegott!! Detta kommer jag att laga många gånger.Tack för receptet!!

  • hnord 16 september 2009

    Hej! Jättegott och enkelt att göra.

  • monicadanell 21 november 2009

    Hej tina super gott och enkelt att göra kommer att bli min favorit tack för receptet 5a från mej monica

  • elintang 18 januari 2010

    Nyfiken på hur många points är det? /Elin

  • mat_tina 12 oktober 2010

    Kanongott enkel tillagning.

  • mkbe 24 oktober 2010

    Mycket gott recept och det var enkelt att göra. Vi hoppade över räkosten och det blev jättegott ändå. Tack för ett bra recept. Betyg 4 av mig. Mvh Maggan

  • gabbsaaan 4 december 2010

    Gjorde detta igår och det var en succe då jag inte är så förtjust i fisk. Men gillade den rätt skarpt! Skippade dock räkosten som jag såg att en annan hade gjort och det var super gott ändå :)

  • Neta52 9 december 2010

    En mycket god rätt, men det var mycket sås till den lilla fiskbiten. Det skulle nog räcka med c:a hälften. Jag ger en 4:a.

  • SusanneSj 11 januari 2011

    Vad gott detta låter, det måste jag prova : )

  • asanordgren 5 april 2011

    Fantastiskt gott, jag äter enligt Dr Dukan och detta recept var perfekt. Hade sallad till.....

  • Lenabk 7 april 2011

    Hur många points per person??

  • sararp 12 maj 2012

    Hur många pp??

  • Aldorina 2 juni 2013

    Mycket gott, men jag tillsatte ett par msk Svennes kaviar också. Kommer jag göra fler ggr:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.