Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gambas al ajillo - Räkor i vitlök

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Servera Scampi heta och rykande direkt från ugnen. Om du inte vill ha eller får tag i Scampi, kan du använda stora kokta räkor i stället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Skala Scampin men låt skalet längst ut på stjärten sitta kvar.
  3. Fördela oljan i 4 portionsskålar eller i en stor form. Tillsätt vitlöken och chilin. Ställ in formarna mitt i ugnen tills oljan börjar bubbla.
  4. Lägg i Scampin och låt dem koka i oljan ca 3-4 minuter tills de fått vacker rosa färg. Om du använder vanliga kokt räkor räcker det med ca 1 minut.
  5. Salta generöst och bjud på peppar till. Äts direkt med bitar av bröd att suga upp den goda oljan med.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.