Instruktioner
Gör såsen så här: Fräs löken lätt i ca 2 msk smör utan att den får färg. Tillsätt tomatpurén som får fräs med ett ögonblick. Späd med vinet och smula i fiskbuljongtärningarna. Koka ihop det till hälften.
Tillsätt grädden och koka upp under vispning samt koka såsen några minuter.Smaka av med salt och en aning cayennepeppar eller ett par varv med vitpepparkvarnen. Vispa slutligen i ca 2 msk kallt smör och sila såsen som nu är klar. Skala räkorna till garneringen. Så här långt kan man förbereda 3-4 timmar före måltiden.
Vid serveringen: Sätt ugnen på 225 gr. Krydda laxfjärilarna med salt och en aning vitpeppar. Pensla fiskskivorna lätt med olja och lägg ut dem på en smord långpanna. Ställ pannan i ugnen 6-10 minuter beroende på laxskivornas tjocklek.
Värm under tiden räkorna lätt med ca 1 msk smör och ca 2 msk vatten i en liten kastrull med lock. OBS! Låt inte räkorna komma i kokning. Lägg upp laxfjärilarna på stora varma fat eller portionstallrikar tillsammans med potatistopparna. Garnera laxen med räkor och löjrom. Slå en del av såsen runt omkring samt bjud resten i en kanna bredvid. Servera omedelbart.