Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörgåstårta med räkor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Smörgåstårta med räkor

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär av bröden så att två gånger bredden blir lika med längden. Då blir tårtan en kvadrat.
  2. Förväll morötter och purjolök i kokande lättsaltat vatten ca 3 minuter. Häll av vatten och spola grönsakerna kalla i durkslag. Blanda samman fyllningen i en skål och smaka av. Lägg två brödskivor på ett serveringsfat. Fördela hälften av fyllningen ovanpå. Täck med två brödskivor som läggs tvärs över de förra. Täck med resten av fyllningen. Lägg de sista brödskivorna tvärs över de förra.
  3. Blanda färskosten med crème fraiche, limeskal, salt, peppar och dill. Bred den över och runt om tårtans kanter. Så här långt kan du förbereda.
  4. Dekorera tårtans kanter med en blandning av dill, gräslök och persilja.
  5. Dela äggen i fyra klyftor och lägg som en stjärna i mitten. Fyll hålet i mitten med svart kaviar. Fördela skalade räkor runt kanterna. Fördela gurktärningar och citronstrimlor ovanpå. Toppa med en dillvippa i kaviaren. Servera med halvtorrt vitt vin, te eller öl och en sallad.
  6. Tips! Tina frysta räkor på en dagstidning med dubbla lager hushållspapper ovanpå. Då blir de inte blöta. Har du bråttom, tina i rumstemperatur, annars i kylen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • nilha 24 oktober 2009

    Jag missade att köpa purjolök men det gick hem ändå! Gjorde min smörgåstårta samma dag och den hann inte safta till sig trots att den stod några timmar i kylen innan jag serverade den så tyvärr var den lite torr. Tips är ju att göra allt dagen innan och sen bara dekorera innan den ska ätas!

  • Heliuss 24 april 2011

    Mycket bra recept, och inte så jättedyra ingredienser höjer dessutom betyget Tårtan blev verkligen saftig och jättegod :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.