Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkor i rock med kryddig dipsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En koreansk räkrätt med smakrik dipsås. Räkorna friteras och dipas i en goda såsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman soja, sesamolja, risvinäger, chili, sesamfrön, vitlök och råsocker till såsen. Låt stå någon timme för att mogna.
  2. Blanda samman mjöl, salt, socker, peppar och sesamfrön. Vispa samman ägg och sesamolja och rör ner i mjölblandningen. Tillsätt vatten så att det blir lagom konsistens på smeten. Rensa räkorna, men behåll den yttersta stjärtspetsen. Hetta upp oljan till 180°. Doppa räkorna i frityrsmeten och fritera dem därefter i oljan i 3-4 minuter. Servera räkorna direkt tillsammans med såsen och lite fräsch sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.