Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skär potatisen tvärs över så det blir 2 pluppar.
Ställ plupparna med snitt ytan neråt i en smord form ca 20x30 centimeter.
Koka upp vattnet och lös buljongtärning i det.
Häll buljongen över potatisen och krydda med salt och citronpeppar på plupparna.
Sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter medan ni gör filén färdig för ugnen.
Putsa filén och skär ett djupt snitt på längden men inte helt igenom.
Krydda filén runt om och i snittet med salt och citronpeppar.
Fyll snittet med räkost, och linda filén tätt med bacon.
Öka ugnsvärmen till 225 grader och lägg filén på potatisplupparna.
Stek i ca 30-35 minuter till baconen ser bruna och knapriga ut.
Stäng av ugnen och linda in filén i alu-folie medan ni gör såsen.
Lyft över potatisplupparna på ett uppläggningsfat och ställ in på eftervärmen.
Häll skyn i en kastrull och häll på grädden.
Koka upp några minuter och smaka av om det behövs mer kryddning.
Red av såsen med maizenaredning.
Skär filén i lagom tjocka skivor och servera.