Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkpaj

En matig paj är den perfekta sommarmåltiden eller passar också bra som en del i en större buffé till sommarfesten. En läcker räkpaj smakar svensk skärgård när den är som allra bäst. En räkpaj tillagad med spenat blir lite extra nyttig och om du gör din räkpaj med krämig västerbottensost i blir det som du säkert förstår gudomligt gott! Detta är ett bra tillbehör på sensommarens kräftskiva till exempel. Dill är en annan smak som passar förträffligt bra tillsammans med räkor och med fördel kan blandas ner i pajen. Räkpaj kan dessutom serveras kall, vilket underlättar på buffébordet eller ute i skärgården. En god romsås till förhöjer smaken ytterligare!


Kör i hop degen i matberedaren. Tryck ut i pajformen. Grädda 15min i 175 grader Häll sedan i räkorna i pajskalet. Spara några räkor till garnering. Blanda ihop övriga ingredienser. Häll blandning...

45 min
4
79

Kläm ihop pajdegen, nagga det med en gaffel och grädda den i 200 grader ca 15-20 min, tills den har fått lite färg. Låt kallna. Rör ihop crème fraiche och lite av salladskryddan, smaka av och krydd...

4
7

Sätt ugnen på 225 grader Hacka smöret och blanda med mjölet i en matberedare. Tillsätt vattnet kör ihop till en deg. Låt vila en stund i kylskåpet, tryck sedan ut degen i en pajform och förgrädd...

6

Smörj en cirka 27 cm i diameter pajform och klä med smördegen. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda cirka 5 min på 200 grader. Klä gärna kanterna under förgräddningen med aluminiumfolie för att dessa...

5

Blanda ihop pajdegen och ställ i kylen medans du skalar räkorna. Tryck sedan ut degen i en pajform och förgrädda ca 10 min i 225 grader. Vispa ihop pulersåsen och häll i räkosten. Fyll pajformen...

30 min
4-6
2

ugn 200 grader Hacka samman smör och mjöl. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den vila en stund. Tryck ut den i en pajform 25 cm i diameter. Nacka och fäst en folieremsa...

45 min
6
2

Blanda degen, tryck ut i en pajform, förgrädda i 200 ca 10 - 12 minuter rensa räkor klipp dillen rör ihop grädde kryddor creme frech och dillen fördela räkorna i pajskalet häll över smeten,...

45 min
4-5
1

Blanda samman pajdegen i en matberedare. Låt vila kallt i 30 minuter. Tryck ut degen i en smord pajform, 22-24 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ugnen i 10 minuter,...

4-6
1

Hacka samman mjöl, kallt margarin och ost till en smulig massa. Använd gärna en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta samman till en deg. Låt degen vila kallt i 30 min. Klä sedan en pajform, gär...

4-6

Blanda vetemjöl och margarin. Arbeta samman med vattnet och låt degen vila kallt minst en timme. Tryck ut pajdegen i en stor smord pajform, gärna med löstagbar botten. Tryck fast aluminiumfolieremsor...

4-6

Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen. Förgrädda pajskalet efter att du tryckt ut degen i formen. Mitt i ugnen 200 grader i 10 min. (Använd färdigskalade eller handskalade räkor, låt dem...


Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den liggai kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen. Kläd 4-6 portions...

4-6

Blanda alla ingredienser till pajdegen, knåda smidigt, kavla sedan ut degen och lägg sedan i en smord form. Nagga med en gaffel. Blanda alla ingredienser till fyllningen. Hacka räckorna och wokgr...

4-5

Degen: Blanda samman vetemjöl, margarin, vatten, salt och brun farin till degen och tryck ut i en smord pajform. Låt vila i kylskåp i 30 minuter. Nagga och grädda därefter räkpajen i 200° i ca 20...

2

Blanda mjölet, smöret samt vattnet till en lätt smulig deg och tryck ut den i en pajform Blanda såspulver och mjölk och låt koka upp. Ställ i vattenbad så det svalnar snabbt och vispa sedan i äggen...

4

Smula brödet i en matberedare. Smält smöret och tillsätt det i matberedaren. Blanda. Tryck ut blandningen i en pajform och ställ kallt. Blanda allt till fyllningen och bred ut den i pajskalet....

30 min
4-6
22

Börja med pajskalet, mät upp vetemjöl och salt i en stor bunke. Smula ner margarinet med fingertopparna. Tillsätt vattnet lite i taget, knåda ihop till en smidig klump. Tryck ut i en pajform på direkt...

1 h
4
1

Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att göra pajskalet. Blanda vetemjöl med smöret och tillsätt vatten om det behövs. Tryck ut pajdegen i en form med avtagbara kanter. Grädda i ugnen i ca 10 min (...

30 min
4

Hacka ihop vetemjöl och margarin. Tillsätt vatten och nyp ihop till en deg. Låt degen vila 30 minuter i kyl. Sätt ugnen på 225°. Riv osten, skala räkorna. Degklä en pajform ca 31 cm i diameter (...

12

Hacka ihop smör och mjöl. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (24 cm i diameter). Låt vila i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Nagga botten med...

1 h 30 min
4-6
7

Sätt ugnen på 225°. Gör pajdegen i matberedaren med kniven monterad. Lägg i vetemjöl, örter och smör i bitar och kör till en smulig massa. Tillsätt vin eller vatten och kör tills degen blir en boll...

4-6

Ugn 225° Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en form, 24 centimeter i diameter. Nagga och ställ kallt i 30 minuter. Gr...

6
1

Blanda mjöl och salt i en bunke, tillsätt smör och vatten. Arbeta ihop till en fast deg. Tryck ut den i en stor eller flera små pajformaroch låt vila i 20 minuter i kyl eller i 10 minuter i frys. F...

4

Förbered pajskalet, 2 dl mjöl, 200 gram smör hackas ihop, tillsätt 2 msk vatten och du vill 1 ägg. Låt sedan pajdegen vila i kylen ca 1 timme. Klä en ugnsfast form med pajdegen. Förgrädda i 200 gr...

1 h 30 min
3-4
2

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.