Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gunillas förföriska räkpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

När jag hittade detta receptet i en tidning på åttiotalet så tänkte jag först utesluta ett par av ingredienserna. (Min man är nämligen inte så förtjust i grönsaker.) Men hur det nu var så gjorde jag pajen som det stod i receptet, det är inget som jag ångrar idag. Genom åren har folk som fått smaka pajen alltid sagt:- detta är den godaste paj jag nån´sin har ätit! Så varsågoda, nu delar jag med mig av receptet här på matklubben.se

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajskalet, mät upp vetemjöl och salt i en stor bunke. Smula ner margarinet med fingertopparna. Tillsätt vattnet lite i taget, knåda ihop till en smidig klump. Tryck ut i en pajform på direkten. Ställ in i kylen under tiden du gör i ordning de andra ingredienserna.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram ärterna för upptining. Skiva och förväll purjolöken några minuter, häll av vattnet i ett durkslag. Häll av sparrisen i samma durkslag. Det kan stå och rinna av sig ett bra tag. Skala räkorna. Vispa lätt ihop ägg och grädde i en liten bunke, salta och peppra. Tag ut pajformen ur kylen och förgrädda i ugnen ca 10 minuter. Sänk sedan temperaturen till 175 grader. Lägg ½ av den rivna osten i botten av pajen ( täcker eventuella sprickor) fyll sedan på med räkor, ärter, purjo och sparris. Toppa med dill och resten av osten. Häll äggstanningen över alltsammans och ställ in i ugnen. Lägg gärna ett bakplåtspapper över så att det inte bränns. Grädda i 45 minuter till en timme. Äggstanningen ska ha stannat ordentligt. Serveras med en god grönsallad. Njut!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • maripili 6 mars 2011

    Fantastisk god paj

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.