Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skriv ut

God räkpaj med brun farin, crème fraiche, kesella, finriven pepparrot, räkor, kokta hackade ägg och purjolök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Degen: Blanda samman vetemjöl, margarin, vatten, salt och brun farin till degen och tryck ut i en smord pajform. Låt vila i kylskåp i 30 minuter. Nagga och grädda därefter räkpajen i 200° i ca 20 minuter. Låt kallna.
  2. Fyllningen: Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med kallt vatten.
  3. Vispa crème fraichen kraftigt med elvisp. Rör i kesella, salt, socker och pepparrot. Blanda i räkorna ägghacket och purjolöken.
  4. Smält gelatinbladen och rör därefter ner dem i fyllningen.
  5. Lägg fyllningen i skalet.
  6. Servera en fräsch sallad till och ett glas svalt vitt vin är inte fel.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • evilnanna 26 november 2010

    Menar du att man inte ska grädda pajen med fyllningen i? ska man lägga i fyllningen kall?

  • Cassiopeya 28 augusti 2011

    Perfekt bjudpaj! Bara att ta ur kylen och servera :D Använde pepparrotscreme istället för färsk pepparrot, gick jättebra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.