- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
När jag hittade detta receptet i en tidning på åttiotalet så tänkte jag först utesluta ett par av ingredienserna. (Min man är nämligen inte så förtjust i grönsaker.) Men hur det nu var så gjorde jag pajen som det stod i receptet, det är inget som jag ångrar idag. Genom åren har folk som fått smaka pajen alltid sagt:- detta är den godaste paj jag nån´sin har ätit! Så varsågoda, nu delar jag med mig av receptet här på matklubben.se
Instruktioner
- Börja med pajskalet, mät upp vetemjöl och salt i en stor bunke. Smula ner margarinet med fingertopparna. Tillsätt vattnet lite i taget, knåda ihop till en smidig klump. Tryck ut i en pajform på direkten. Ställ in i kylen under tiden du gör i ordning de andra ingredienserna.
- Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram ärterna för upptining. Skiva och förväll purjolöken några minuter, häll av vattnet i ett durkslag. Häll av sparrisen i samma durkslag. Det kan stå och rinna av sig ett bra tag. Skala räkorna. Vispa lätt ihop ägg och grädde i en liten bunke, salta och peppra. Tag ut pajformen ur kylen och förgrädda i ugnen ca 10 minuter. Sänk sedan temperaturen till 175 grader. Lägg ½ av den rivna osten i botten av pajen ( täcker eventuella sprickor) fyll sedan på med räkor, ärter, purjo och sparris. Toppa med dill och resten av osten. Häll äggstanningen över alltsammans och ställ in i ugnen. Lägg gärna ett bakplåtspapper över så att det inte bränns. Grädda i 45 minuter till en timme. Äggstanningen ska ha stannat ordentligt. Serveras med en god grönsallad. Njut!
Publicerat den
3 oktober 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fantastisk god paj