Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig och krispig räkpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En mycket god paj som både är krämig och krispig. Krämig på grund av yogurten och krispig på grund av sugarsnapsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Börja med att göra pajskalet. Blanda vetemjöl med smöret och tillsätt vatten om det behövs. Tryck ut pajdegen i en form med avtagbara kanter. Grädda i ugnen i ca 10 min (tills skalet har blivit gyllene)
  3. Fräs vitlöken i smör i en stekpanna. Stek tigerräkorna och krydda med salt och citronpeppar. Ta bort stjärtarna från tigerräkorna. Blanda sedan ner turkisk yogurt, keso samt dill och värm upp.
  4. Hacka sugarsnapsen och blanda dem med räkorna och yogurtblandningen.
  5. Vispa äggen och blanda dem med räkblandningen i en skål. Häll sedan ner ägg/räkblandningen i pajskalet. Skeda sedan ut klickar av keso samt strö över de andra räkorna (räkor i lake). Strö till sist över riven ost. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min, tills pajen har fått fin gyllenebrun färg. Klart!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.