Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räksallad med sparris och avokado

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Energi 375 kcal Fett 15 g Protein 20 g Kolhydrat 45 g Fibrer 9 g

Ingredienser

Instruktioner

Koka matkornen enligt förpackningens anvisningar (cirka 25 minuter). Låt dem droppa av. Ta ur köttet från avokadon med en sked och dela den i klyftor. Lägg dem i en skål. Tillsätt citronsaft, salt och peppar medan matkornen fortfarande är varma. Bryt ändarna av sparrisen och skär dem i mindre bitar. Blanchera dem i kokande vatten i 1 minut och låt dem svalna. Tillsätt sedan räkorna. Strö till sist över dill och droppa på olivolja samt ha salladslökringar som garnering.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • soccermum 21 maj 2011

    Låter jättegod! Ska prova idag tror jag så återkommer jag med betyg =)

  • amirene 21 maj 2011

    Roligt! Ser fram emot betyget! :-) Men jag kan tipsa om att man kan lätt dra ner lite på citronsaften om man inte vill ha det för surt... ;-)

  • soccermum 22 maj 2011

    Jättegod! Snabb och lätt dessutom! (Y) Jag hade ingen citron hemma utan pressade i en lime istället.. Ökade till 100 gram räkor/person för vi älskar räkor *slurp* Nästa gång tror jag att jag blandar ned lite mango också för det kändes som att man ville ha något sött som bröt av.. Tror jag..ler.. Dillen var verkligen pricken över i tyckte jag men alla ingredienser gjorde nog sitt till.. Denna kommer jag definitivt göra fler gånger-tack :)

  • soccermum 15 juni 2011

    gjorde denna idag igen och tillsatte både mango och rädisor *tummen upp*

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.