Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räksallad

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Det kan vara väldigt frustrerande att bo utomlands när man blir sugen på något gott som man äter hemma i Sverige, Räksallad har varit en av dem tills idag. Nu har jag äntligen ett supergott recept som jag har kommit fram till efter många experiment och äntligen hittat crème fraiche i affären vilket inte har varit lätt innan. Ni som bor hemma i Sverige kan ju göra det i alla fall, varför handla dyrt när man kan göra en minst lika god hemma? Otroligt gott att ha på en smörgås som frukost eller nattamacka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka dillen och skär i bitar både krabbfisken och räkorna eller finhacka dem (jag föredrar små bitar så att man känner av dem på mackan). Blanda ner crème fraiche och majonnäs tillsammans i en skål. Blanda sedan ner dill, räkor och krabbfisken. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Det är supergott att ha som fyllning i tunnbröd eller på nybakat bröd.
  3. Titta gärna in på min Matblogg för fler recept: http://nenazrecipe.altervista.org

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • kattenlaban 18 juni 2009

    Ja det är ju detta som kallas Skagenröra. Tillsätt en droppe tabasco, worchestersås, o finhackad rödlök så blir det ännu godare.

  • Nena81 18 juni 2009

    Om jag inte har helt fel sa ar val Raksallad och Skagenrora valdigt lika varandra. Skillnaden ar val att i skagenroran anvander man ofta citronsyra som kan gora stor skillnad i smaken. Jag har i i och for sig anvant crabbfisk och gurka i min Raksallad som man i normalt fall inte har. Ar det nagon som vet vad det ar som skiljer mellan Raksalladen och Skagenroran?

  • jimboz 8 september 2009

    Jag ska pröva detta så får vi se om den passar till en Tunnbrörulle med 2 st grillade i !

  • Zidane1 16 april 2010

    Det står inget om vad man ska göra med den kvarts gurka som finns uppradad sist bland ingredienserna?

  • Nena81 16 april 2010

    Hejsan, ja det har du helt ratt i, det har jag helt missat. Skar gurkan i tarningar och blanda i det tillsammans med dem andra ingredienserna:-)

  • kilu 10 oktober 2011

    Detta var gott. Blev lite vattnigt så jag hoppar nog över gurkan nästa gång.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.