Räkor och exotiska frukter i en härlig mix. Kokos på toppen ger det lilla extra åt denna färgsprakande sallad med ett stänk av Karibien.
Instruktioner
- Skala och klyfta sötpotatisen. Lägg den på ett ugnssäkert fat och droppa över olja. Salta och peppra. Stek mitt i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter.
- Skala räkorna. Skala ananasen med kniv, skär bort bladen och bottnen (bruna prickar skärs bort i spiralformat mönster) Dela fruktköttet i småbitar.
- Skala mangon. Ställ på högkant och skär så att endast 1 cm återstår i mitten, där sitter kärnan. Skär köttet i bitar. Dela gurkan på längden, ta bort kärnorna och skiva köttet. Skala och finhacka lökarna. Dela chilin på längden och skrapa bort kärnorna. Strimla chilin fint.
- Blanda limeskal och-saft, olja, chili, lök och hackad koriander eller bladpersilja. Häll kryddorna över räkorna och blanda ner frukt och gurka.
- Lägg salladen på ett fat och lägg över räkmixen. Strö över kokos (rosta den eventuellt lite innan i en torr stekpanna) och servera med sötpotatisen.
Publicerat den
10 maj 2014
Liknande recept
Skriv kommentar