En väldigt fräsch smörgåstårta med sting! Lägg ihop smörgåstårtan strax innan den ska serveras, annars riskerar avokadon att bli brun.
Instruktioner
- Räkfyllning:
Skala räkorna och hacka dem något. Lägg crème fraichen i en bunke och kör den med en elvisp. Först kommer crème fraichen att bli tunn men efter en stunds vispande kommer den att tjockna. Blanda crème fraiche, räkor, koriander, limeskal, pressad vitlök, chilifrukt, salt och peppar.
- Avokadofyllning:
Mosa avokadon och skär tomaten i små bitar. Blanda avokado, tomat, crème fraiche, lime, salt och peppar i en annan bunke.
- Lägg 2 brödhalvor kant i kant på en bricka. Bred på räkfyllningen. Täck med 2 brödhalvor. Lägg dem så att skarvarna förskjuts något - tårtan håller ihop bättre om man lägger dem så. Täck med avokadofyllningen och de sista polarbröden.
- Vispa crème fraichen med en elvisp så att den blir tjock och bred den sedan ovanpå den översta polarkakan.
- Skala räkorna. Skär avokadon i tärningar och tomaterna i skivor. Fördela räkor, avokado, tomater, lök och lime ovanpå.
Servera!
Publicerat den
25 juli 2015
Liknande recept
Skriv kommentar