Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig räksoppa

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Jättegod soppa som passar både till förrätt och huvudrätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna, spara skal och huvuden till soppkok. Hacka lök och persilja fint. Persiljans blad ska finhackas och sparas till garnering. Skala och skär moroten i mycket små tärningar.
  2. Fräs smör i en kastrull. Tillsätt lök, persiljestjälkarna, morot, samt tomatpuré. Låt fräsa och tillsätt sedan räkskalen. Låt detta fräsa i ytterligare någon minut.
  3. Smula i buljongtärningarna, späd med sherry och vatten. Ge det ett uppkok. Tillsätt grädde och crème fraiche och låt soppan koka sakta i ca 15 min.
  4. Sila soppan genom en finmaskig sil. Koka upp och smaka av med salt och cayennepeppar. Häll upp soppan i passande skålar och dekorera med räkorna och persilja.
  5. Servera gärna med vitlöksbröd och ett gott vitt vin.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Filmdelta 29 december 2011

    Ska man verkligen inte använda räkorna i soppan...?

  • chokladtryffel 29 december 2011

    Nu har inte jag provat receptet men räkor brukar man ha i allra sist eftersom dom blir sega om dom får koka för länge. Så mitt tips är att ha i räkorna efter att du smakat av med salt och peppar, precis innan serveringen så att räkorna hinner blir varma bara.

  • lurviglamm 29 december 2011

    Det påminner om ett recept ur Göran Hellblads (?) fiskkokbok, men där använder man en kapsyl konjak och 2 dl vitt torrt vin (ett glas i kocken, ett glas i soppan...) istället för sherry. Nej, räkorna ska läggas i botten på sopptallriken och sen slår man soppan över. Egentligen behövs inte räkorna alls eftersom skalen gett en alldeles fantastisk räksmak. En soppa att rekommendera!!!! Perfekt till nyår.

  • Eveliinaa 3 januari 2012

    Räkorna lägger jag i på slutet då jag ska hälla upp soppan i tallrikarna alltså jag kokar inte med dom utan de ska bara bli varma :) har inte ens tänkt på att jag inte skrivit med att man ska ha i räkorna, redigerar på en gång! tack för kommentarerna..

  • Thomas242 29 december 2013

    Jag och sonen (6 år) älskade soppan. Jag använde chiliolja, cherryn hoppade jag över.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.