Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jägargryta av rådjur

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-7 portioner
Skriv ut

En otroligt god och lite lyxig gryta att bjuda många på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skära köttet i mindre grytbitar. Gör en marinad av vin, enbär och krossade vitlöksklyftor. Lägg köttet i marinaden i minst 4 timmar eller helst över natten.
  2. Hacka löken och palsternackan. Tag upp köttet ur marinaden med en hålslev och bryn det i en stekpanna. Lägg sedan över det i den gryta du vill servera rätten ur.
  3. Bryn lök, palsternacka, bacon och svamp och lägg ner i grytan. Häll marinaden i grytan och späd med vatten. Krydda med salt och peppar. Låt köttet puttra i 1 timme eller tills det är mört.
  4. Red av med vetemjöl utrört i lite av grädden, tillsätt crème fraiche och låt puttra ytterligare ca 15 minuter. Servera med ris, sallad och rönnbärsgele.
  5. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • badys 18 april 2010

    mycket god och smakrik gryta helt i min smak högsta betyg från mig!!!

  • majapav 16 augusti 2010

    Jättegott! Gillar inte enbären dock så jag tog bort dem.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.