Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rådjursfilé med potatiskaka och trumpetsvamp

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Bena ur sadeln helt och putsa filéerna fria från senor och fett. Bryn benen i stekgryta med hackad lök och halva moroten tärnad. Späd med vinet, lägg i buljongtärningen, timjan och lagerblad. Koka 1 timme, sila upp och koka samman tills endast några matskedar per person återstår. Ansa och skölj potatis, morot och zucchini. Strimla dem fint i en bunke, krydda lätt med salt och peppar och stek som en stor kaka i teflonpanna på svag värme. Koka svampen 5 minuter i lättsaltat vatten. Tag upp svampen och sväng i en kastrull i lite fräst smör. Ansa och koka palsternackorna i lättsaltat vatten. Tag upp dem när de mjuknat och kör i mixer med grädden och lite kokspad. Krydda och bryn filéerna, 1 minut per sida, och efterstek 5 minuter på låg värme. Passa tiden noga. Köttet blir torrt och ointressant om det steks för länge. Låt vila 5 minuter före servering. Skär upp köttet i tunna skivor och servera med purén, 1/4 potatiskaka per person, svampen samt såsen fördelad över köttet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.