Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rådjursgryta med sambal oelek

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Värmande gryta i höstmörkret.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn rådjusköttet i smör och häll över vatten så att det täcker, lägg kryddorna i en rund tesil (som endast används till kryddor, man får den aldrig riktigt fin igen), vilket underlättar att plocka bort kryddorna, och lägg ner bland köttet. Tillsätt även salt,lagerblad och tomatpuré. Låt puttra cirka 1 timma.
  2. Därefter lägges potatis- och morotsbitarna i. Låt koka i ytterligare cirka 20 minuter.
  3. Lyft bort kryddsilen och lagerbladen. Smaka av med sambal oelek till lagom styrka. Red av med vetemjöl blandat med vatten. Låt puttra några minuter. Servera rykande hett.
  4. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lena4 15 mars 2009

    Vi har käkat denna gryta ikväll, gott att göra nåt annat med rådjur. Hade dock inga champinjoner och sen tog jag inte i sambal oelek, det var starkt ändå. Påminner om kalops. Familjen ger en 4:a för detta recept. Lägger in en bild om du inte misstycker.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.