Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rådjurskotletter

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Den här rätten är min mans älsklingsrätt och är en perfekt bjudrätt för den som har tillgång till vilt.

Ingredienser

Instruktioner

Hugg eller såga rådjurssadel och rygg till kotletter, ca 2 cm tjocka. Beräkna ca 2 kotletter per person om det är från ett vuxet djur. Bryn kotletterna i smör i en stor stekgryta tillsammans med en grovhackad lök. Salta och peppra och krydda efter tycke. Efter bryningen,slå på vatten så att det knappt täcker kotletterna och blanda i lite kalvfond. Låt småputtra under lock i ca 20-30 minuter. Servera med pressad potatis, kokta grönsaker, svampsås (gärna murklor) och gelé. Murkelsås: Bryn svamp och lök i smör, salta och peppra och strö på lite idealmjöl om du vill ha en tjockare sås. Slå på buljong och grädde och lite soya. Låt puttra ca 10 min på låg värme under omrörning.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.