Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltleverpaté

 
Skriv ut

Gör patén på t.ex. älglever eller rådjurslever. Passar i alla sammanhang!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär levern i bitar och lägg dem i mjölk ett par timmar. Sätt ugnen på 160 grader. Klä en avlång brödform, 1 ½ liter, med baconskivor, lite omlott. Mixa lever och fläskkött i matberedare med kniv.
  2. Smaksätt med kryddor, ansjovispastej, lök och ägg. Tillsätt grädden och gör gärna ett stekprov.
  3. Vänd ner smeten i formen och vik över baconskivorna. Stick i en ugnstermometer. Grädda i vattenbad till 70 grader. Låt patén kallna i formen.
  4. Det blir 16 skivor.
  5. Stjälp upp och skiva patén. Inlagd gurka, marinerad svamp och smaksatt yoghurt är gott till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.