Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rådjurssadel med rödvinssås och rödvinspäron

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Skapa en festlig söndagsmiddag. Servera mört viltkött med en mustig sås. Prova färsk pasta och rödvinspäron som tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj snabbt av sadeln, torka den torr och putsa den. Blanda salt, peppar och de stötta kryddorna och gnid in köttet med blandningen. Skölj, ansa och skär soppgrönsakerna i små bitar. Skala och dela löken i fjärdedelar.
  2. Värm ugnen till 200 º. Smält matfettet i en gryta och bryn köttet runt om. Tillsätt grönsakerna och löken och låt fräsa en kort stund. Tillsätt tomatpuré, lagerblad, vin och viltfond.
  3. Sätt in grytan i varm ugn och låt steka 20 min. Ta ut grytan, vira in köttet i folie och låt vila i avstängd ugn. Sila köttskyn, skölj ev ur grytan med vatten eller fond och häll det i en kastrull. Blanda ner crème fraiche och gelé och låt koka upp. Låt sjuda på svag värme tills såsen tjocknat. Salta och peppra. Skär försiktigt bort köttet från benet och skiva filén på snedden.
  4. Servera med färsk pasta och rödvinspäron.
  5. Rödvinspäron: Skala och kärna ur päronen. Koka upp rödvinet med kanelstången, kryddnejlika och strösocker i en kastrull. Lägg päronhalvorna i lagen och låt dem koka mjuka på svag värme 5-10 minuter. Vänd på dem en gång under tiden. Ta kastrullen från värmen och låt päronen kallna i spadet. Låt dem rinna av och fyll dem med lingon precis före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.