Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grav-torkad rådjursstek

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 12 timmar 20 minuter
Skriv ut

Ett alternativ med rådjursstek som fungerar även med lamm, get eller hjort. Grav-torkad innebär inte att köttet torkats i en grav – men att man först gravat och därefter torkat det. Och att torka kött gör det ingalunda torrt och trist – tvärtom! Bilden talar sitt tydliga språk...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa bort alla hinnor på köttet.
  2. Blanda socker, nitritsalt och örtkryddor i en skål. Gnid in steken med kryddblandningen i köttet och lägg i dubbla palstpåsar i en bunke i kylen. Vänd en gång per dygn i 3-5 dagar beroende på hur stor steken är.
  3. Tag därefter ut steken och lägg den på en oljad plåt. Ställ den i ugn på 50 graders värme i 12 timmar. OBS: Glöm inte att sätta en tändsticka eller motsvarande mellan ugn och ugnslucka så att det bildas en liten springa.
  4. Låt steken kallna – skär tunna skivor och ät au naturelle eller med någon god ost.
  5. Njut.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • Forsen 26 juli 2010

    Har lagat till en lammstek efter detta receptet, blev kanonbra! Väl värd att vänta på.........

  • Tinnipuss 7 september 2012

    Hur förvarar man den på bästa sett efter att den har torkat färdigt?

  • erajsko 7 september 2012

    I kylskåp. Det är ungefär som om du rökt det. Jag har förresten testat att rök-grava. Det blev kanon (jag har ett litet rökeri...)

  • Tinnipuss 16 september 2012

    Är steken fortfarande lite mjuk efter 12 timmar i ugnen? och hårdnar sen när den kallnar? Aldrig gjort sånt här innan så därför hör jag mig för en extra gång :) Luktar ofantligt gott i hela lägenheten nu när man gör den!

  • erajsko 16 september 2012

    Den är rätt mjuk, men när den kallnat ska den stelna något, dock inte som torkat renkött, snarare som rökt rådjurslår.

  • Tinnipuss 17 september 2012

    Märkte detta. Godaste rådjuret jag någonsin smakat! Utsökt!

  • LARSTOMAS 10 september 2013

    En av våra favoriter. Kanon gott!!!Lika gott på lammstek. REKOMMENDERAR!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.