Ett alternativ med rådjursstek som fungerar även med lamm, get eller hjort. Grav-torkad innebär inte att köttet torkats i en grav – men att man först gravat och därefter torkat det. Och att torka kött gör det ingalunda torrt och trist – tvärtom! Bilden talar sitt tydliga språk...
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Har lagat till en lammstek efter detta receptet, blev kanonbra! Väl värd att vänta på.........
Hur förvarar man den på bästa sett efter att den har torkat färdigt?
I kylskåp. Det är ungefär som om du rökt det. Jag har förresten testat att rök-grava. Det blev kanon (jag har ett litet rökeri...)
Är steken fortfarande lite mjuk efter 12 timmar i ugnen? och hårdnar sen när den kallnar? Aldrig gjort sånt här innan så därför hör jag mig för en extra gång :) Luktar ofantligt gott i hela lägenheten nu när man gör den!
Den är rätt mjuk, men när den kallnat ska den stelna något, dock inte som torkat renkött, snarare som rökt rådjurslår.
Märkte detta. Godaste rådjuret jag någonsin smakat! Utsökt!
En av våra favoriter. Kanon gott!!!Lika gott på lammstek. REKOMMENDERAR!