Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågkakor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Det här brödet gräddar du snabbt i stekpannan. Även om du har ugn kan det vara skönt att slippa sätta på den ibland. Men vill du grädda brödet i ugnen så går också det utmärkt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gräddning: Stekpanna eller 250° varm ugn
  2. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37 grader. Rör ut den smulade jästen i degspadet.
  3. Tillsätt övriga ingredienser, men spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen blank och smidig. Låt den jäsa ca 30 minuter.
  4. Knåda degen på mjölat bakbord och dela den i ca 16 bitar. Rulla dessa till runda bullar.
  5. Kavla ut en bulle i taget, gärna med kruskavel. Nagga och grädda i gjutjärnsstekpanna på medelvärme, ca 2 minuter på var sida eller ca 5 minuter i ugnen.
  6. Låt brödet kallna på varandra insvept i bakdukar. Rågkakorna går bra att frysa.
  7. Tips! I rågkakorna kan du byta ut hälften av rågsikten mot rågmjöl eller grahamsmjöl.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • flottas 16 oktober 2009

    Åh, vad gott det blev! Åt dom ljumma med bara smör på till mellanmål.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.