Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågkakor/hålkakor

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 8-9 portioner
Skriv ut

Min farmors recept. Lite speciellt efter som hon skrev det som hon brukade baka dem. Såååå gott bröd. På grund av kommentarer i min gästbok så lägger jag till här och nu, att 5dl farin är otroligt mycket och alldeles FÖR mycket. Det står så för att det faktiskt står så i originalreceptet. Men jag brukar ta 2 dl och det är mycket det med, men det fungerar. Man kan säkert minska mängden farin ännu mer om man känner för det. Och bilden föreställer det bröd jag bakade av degen. Jag tycker inte om formen på hålkakor, så vanlig limpform blev det för min del. Fungerade jättebra.

Ingredienser

Instruktioner

Häll upp filen, tillsätt så mycket hett vatten att filen blir fingervarm. Blanda i farin, sirap, salt och jäst. Tillsätt så mycket rågsikt att det blir en lagom stadig deg. Jäs i cirka 40 minuter. Baka ut till 8-9 kakor. Låt jäsa igen. Grädda i 250 grader i cirka 10 minuter.

Kommentarer (3)

  • Kristinfahl 10 maj 2012

    Det kan väl inte vara möjligt att det ska vara ½ liter farin ?????

  • momrmor 10 maj 2012

    Ställer mig också frågande - 1/2 liter farin. Är det i flytande form eller?

  • Amika 10 maj 2012

    Jo, enligt det gamla recept jag fick av min farmor så stod det så. :) MEN... Jag brukar dra ned mängden till 2-3dl och det blir jättegott bröd. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.